A Vitézi Rend azt közölte, hogy ők nem fogadták soraikba, és nem avatták vitézzé. Elhatárolódnak az önmagát 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetségnek nevező közösségtől, akik - szerintük - jogellenes magatartást tanusítanak.


Nemrégiben mi is írtunk róla, hogy Varga Viktor a közösségi oldalán számolt be arról, hogy Budapesten, a Szent Flórián templomban vitézzé avatták.

Most egy másik magyar vitézi rend azt közölte, hogy álvitézek vezették meg a zenészt - írja a Telex. A Vitézirend.hu a honlapján úgy fogalmazott:

Hozzáteszik:

"A Vitézi Rend szellemiségével ellentétben áll a botrányos, nemzeti jelképeinket meggyalázó magatartás, így tagjaink közé csak kipróbált, arra méltó, s hazájukat becsülettel szolgáló személyek kerülhetnek.

Varga Viktort az önmagát 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetségnek nevező közösség vette fel tagjai közé, nem a Vitézi Rend! Sajnos az említett csaló közösség hosszú ideje Vitézi Rendként hivatkozik magára, s jelképük nagymértékben hasonlít a valódi vitézi címerre.

A Telex emlékeztet rá, hogy a vitézi cím használatát Magyarországon törvény tiltja. Azaz Varga Viktor hivatalosan nem nevezheti magát Vitéz Varga Viktornak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!