Az incidens Újvidéken történt vasárnap délután. Az áldozat, a szerb állampolgár Ivan Fece Firci értetlenül áll a támadás előtt, egyáltalán nem vallja magát magyarnak.


Rátámadtak Ivan Fece Firci Újvidéken vasárnap délután. Az ismert zenésznek az ordította egy férfi, hogy meg kellene őt ölni, mert egy szemét magyar – írja a Szabad Magyar Szó a Beta hírügynökség nyomán.

Fece a történteket felidézve azt mondta, egy ismeretlen férfi az autója elé ugrott, majd durván sértegetni kezdte.

Hozzátette, amikor kiszállt az autójából, hogy felmérje a károkat, az agresszív férfi meg akarta ütni a járókelők szeme láttára.

„Ekkor megjelent három férfi, akik jóhiszeműen megkérdezték, mi a helyzet, erre a támadó elsétált, ők pedig azt mondták, hogy fizetnek, ha nem hívom ki a rendőrséget. Közöltem velük, nem nyomtattak még annyi pénzt, ami fejében én elhallgatnám a történteket. Ezután hívtam a rendőrséget, az egyenruhások kijöttek és őrizetbe vették a támadót, aki megbilincselve tovább szidott engem, valamint a rendőröket, akikre szintén rátámadt” – mondta Fece.

„Talán nem fontos, de hogy teljesen abszurd legyen a dolog, nem vagyok magyar. A szüleim annyi vegyes házasságból származnak, hogy nincs domináns nemzetiségünk. Boldog voltam, amíg Jugoszláviában képes voltam jugoszlávnak érezni magam” – mondta.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!