Két óra alatt több mint hetven bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez a viharos szél, felhőszakadás és heves zivatar okozta károk miatt.


Baranya déli részén viharos szél és jégeső kíséretében vonultak végig heves zivatarok. A legtöbb bejelentés fák kidőlése és letört ágak miatt érkezett, de vezetékek is leszakadtak, villanyoszlopok is kidőltek, és lakóházak tetőszerkezetei is megrongálódtak.

Kölkedről és Harkányból főleg fák kidőlése miatt riasztották a tűzoltókat, míg Marócsán és Csányoszrón tojásméretű, a lakóházak tetőzetét megrongáló jég esett, de Drávafokon, Bólyon és Hiricsen is több ház tetejét bontotta meg a vihar, emellett Sátorhelyen sok fa dőlt ki, és több tetőt rongált meg a vihar - olvasható az OKF tájékoztatásában.

- tudatta a Mávinform a vasúttársaság honlapján péntek este.

A békéscsabai vasútállomáson a vihar megrongálta a felsővezetéket, átmenetileg csak dízelvontatással lehetett közlekedni az egyik vágányon Békéscsaba és Murony között, és 30-60, esetenként 60-80 perccel megnőtt a menetidő a békéscsabai fővonalon.

Veresegyház és Őrbottyán között vonatpótló buszok viszik az utasokat, mert egy szerelvény elsodort egy embert Vicziántelep megállóhely közelében. A helyszínelés ideje alatt szünetel a forgalom Veresegyház és Őrbottyán között. A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon késnek a vonatok.

(MTI)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!