Volt, ahol kidőlt egy húsz méteres fa, a vonatok is késtek, és sokan arról posztoltak a Facebookon, hogy milyen károkat okozott a rossz idő.


Elég nagy károkat okozott a csütörtök reggeli vihar, sokan a közösségi oldalakon posztoltak fotókat és videókat a reggeli vihar hatásairól.

Az Index szerint Budapest fölé csak reggelre értek a fellegek, 7 óra környékén a város nyugati felében már lezúdult a zápor, azonban szerte az országban nagy károkat okozott a tomboló vihar.

Kidőlt fák okoztak károkat Zalaszentbalázson, Lentiben és Lakhegyen és Bocskán. Vas vármegyében Sárváron egy autóra dőlt fa miatt hívták a tűzoltókat. Ezen kívül Fonyódon, Kaposváron és Balatonszárszón az utat elzáró, magasban lógó vagy éppen villanyvezetéket leszakító fákat távolítják el az egységek.

Az Időkép pedig arról is posztolt, hogy Kecskemétet is elérte a vihar, Győr is elesett, mindeközben a Facebookon több felhasználó is fotókat-videókat posztolt arról, hogy a kertjében milyen pusztítást végzett a vihar.

Sopront pedig letarolta a vihar: egy húsz méteres fa kidőlt, a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével távolították el. Itt egy videó a soproni szupercelláról.

A 84-es főúton Sopronkövesdnél, Lövőnél és Peresztegnél, valamint a 85-ös főúton Fertőszentmiklósnál több, nagy méretű fa eltávolításában kérték a tűzoltók segítségét. Sopronkövesden, a Kossuth Lajos utcában lakóházra dőlt egy fa, ennek eltávolításához hívták a város egységeit.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!