Miután Orbán Viktor hétfőn bejelentette, hogy szentestére felfüggesztik a 20 órától érvényes kijárási tilalmat, megrohamozták az üzleteket a vásárlók - írja a Magyar Nemzet.


Igazi rohamot tapasztaltak a legnagyobb üzletekben aranyvasárnap, és az azt követő két napban - mondta a lapnak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György szerint a korábbi évek szenteste előtti forgalmához hasonlóan főleg a bevásárlóközpontokban és az áruházláncoknál lódult meg látványosan a forgalom.

A szentestére meghirdetett könnyítés ösztönzi a költekezést, mivel szenteste több idő marad az ünneplésre, többet eszünk, többet ajándékozunk. Tömegesen fogynak az élelmiszerek és napi fogyasztási cikkek, és ugyan még nem lehet összesíteni, de esélyes, hogy az ünnepek előtti kiadások elérhetik a tavalyi szintet - hangsúlyozta a főtitkár, aki szerint az aranyvasárnapot követően a tavalyi karácsonyi látogatottság érzékelhető a boltokban.

Szerinte az idősek vásárlási sávjának felfüggesztése óta kiegyensúlyozottá vált a napi forgalom, és ugyan még mindig 19 órakor zárnak a boltok, nem alakultak ki tumultusok, csak az utóbbi napokban vált jellemzővé a sorállás.

Vámos György beszélt arról is, hogy idén nagyon felerősödött az internetes vásárlás, de tavasszal is a teljes kereskedelem körülbelül 15 százalékát forgalmazták, vagyis arányai­ban a hagyományos bolti értékesítés vezet a magyarok körében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!