A feldühödött hozzátartozók Benjámin Netanjáhú miniszterelnök házánál is letáboroztak. Azt követelik, hogy a kormány azonnal tegyen meg mindent a foglyul ejtettek kiszabadításáért.


Megrohamozta a jeruzsálemi parlamenti bizottság ülését a palesztin fegyveresek által Gázában túszul ejtett izraeliek rokonainak egy csoportja hétfőn. A feldühödött emberek azt követelték, hogy a törvényhozók tegyenek többet szeretteik kiszabadításáért – írja a Reuters.

Egy nő három családtag fényképét tartotta a kezében, akik azon 253 ember között voltak, akiket elfogtak a Hamász október 7-i, határokon átnyúló akciója során, amely az elmúlt évtizedek legbrutálisabb harcát váltotta ki Izrael és a terrorszervezet között. A novemberi fegyverszünet után jelenleg mintegy 130 ember maradt még fogságban.

– mondta sírva a tüntető nő, miután bejutott a Kneszet bizottsági vitájára.

A tüntetők nem csak a Kneszet épületénél, hanem Benjamin Netanjáhú lakhelye előtt is tábort vertek. „Nem mozdulunk innen, amíg a túszok vissza nem térnek” – mondta Eli Stivi, akinek fiát, Idant Gázában tartják fogva.

A túszok szabadon bocsátását követelő, rendszeres hétvégi gyűléseket az elmúlt hetekben szélsőjobboldali, a kormányt megbuktatni kívánó és új választásokat követelő tüntetések kísérték. Szombat este ezrek tiltakoztak Tel-Avivban, Haifában és Jeruzsálemben is, választások kiírását követelve.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!