A fiú szabályosan akart átkelni, a sofőr azonban későn vette észre, így nagy sebességgel elütötte. Az ügyészség pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást kért a gázolóra.


Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítja bíróság elé a Tatabányai Járási Ügyészség azt a szlovák nőt, aki közel két évvel ezelőtt lassítás nélkül ütött el egy kiskorút a zebrán Esztergomban – írja az Ügyészség.

A biztonsági kamera felvételein látható, hogy az esős időben a fiú szabályosan, a kerékpárját tolva próbál átjutni a kétsávos út túloldalára a tatabányai kereszteződésben. Ám ahogy az a felvételen is látszik, több autós is áthajtott a zebrán, de egyikük sem engedte át.

Egy idő után elindult, ám az érkező sofőr nem lassított a zebrához közeledésekor, ezért nem észlelte időben az elsőbbséggel rendelkező, azonban az úttestre váratlanul lelépő gyereket.

Az elütött fiatal a szerzett súlyos sérülésekből csak három hónap alatt gyógyult meg. Az ügyészség pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást kért a gázolóra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!