Az Unicef szerint gyerekek ezrei halhattak meg a törökországi és szíriai földrengésekben.


Kedd délutánra már 5000 fölé nőtt a Törökországot és Szíriát megrázó hatalmas földrengés halálos áldozatainak száma. A tragédiát tovább tetézi, hogy az Unicef jelentése szerint gyerekek ezrei lehetnek a halottak között – írja a The Guardian.

Miközben a videómegosztó közösségi médiumokban több olyan felvétel is kering, ahol a mentőalakulatoknak kisgyerekeket sikerült élve kimenteni a romok közül.

A TikTokon szárnyal a népszerűsége egy olyan videónak, amin a szíriai mentőcsapatok egy rémült kisgyereket szednek ki a romok alól egy nappal a földrengés után.

@eveningstandard Syrian rescuers find child in ruins of building. Hundreds of families remained trapped in rubble, the White Helmets said in a statement. #earthquake #turkey #syria ♬ original sound - Evening Standard

Elképesztő munkát végeztek a mentők Törökországban is, ahol egy hathónapos kisgyereket és édesanyját mentették ki épségben a romok közül, több mint 30 órával a katasztrófa után.

A Twitteren a témában egyik legnézettebb videón egy szinte újszülött gyereket mentenek meg szintén szíriai alakulatok. A források szerint a baba életben van, állapota stabil, ugyanakkor szülei nem élték túl a katasztrófát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!