A műsorvezető szerint normális országban a pedofíliát támogató embert mindenki, jobbos és balos egyaránt elítéli.


Kedden mi is megírtuk, hogy megszólalt Novák Katalin a nagy botrányt kavart elnöki kegyelem ügyében. A köztársasági elnök 2023 tavaszán, a pápalátogatás alkalmával kegyelmet adott többek között a bicskei gyerekotthon igazgatóhelyettesének is, aki a pedofíliával vádolt igazgató bűntársa volt.

Novák úgy fogalmazott az esetről: „természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben ezek a kérdések megválaszolatlanak maradnak, ez így volt az elmúlt 33 évben, és így van egyébként a világ legtöbb országában is. Az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk a tanúi, amely rengeteg valótlan állítást tartalmazott. Minden kegyelmi döntésre igaz az is, hogy a természeténél fogva megosztó, és én az elém terjesztett több száz kegyelmi kérvényről minden esetben igyekszem a leginkább körültekintően dönteni”.

Emlékeztetett arra is, hogy az államfői kegyelmek döntése nem nyilvános.

Az ügyben már több közszereplő, így a törvényt ellenjegyző Varga Judit volt férje is megszólalt. Az Instagramon Lilu is közzétette véleményét.

„Nem, kedves köztársasági elnök asszony! Egy normális társadalomban, normális emberek között a pedofília és egy pedofilt támogató védelme, ha úgy tetszik, kegyelme nem megosztó” – írta 24 órán át látható sztorijában a műsorvezető. Hozzátette:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!