A négygyermekes brit apa azt állítja, csak el akarta terelni a figyelmét a randipartnere haláláról, ezért akart gyorsan megbeszélni egy másik találkozót.


Az 53 éves Christopher Downest azzal vádolják, hogy volt barátnője oxikodon tartalmú gyógyszerével megölt egy nőt, majd alig 12 órával később már egy másikkal szervezett randevút, mintha mi sem történt volna - írja a Daily Mail. A négygyermekes Downes tagadja a vádakat.

A vád szerint a férfi és az akkor 55 éves Kim Harrop a gyilkosság előtt pár héttel egy online társkereső oldalon ismerkedtek. Lincolnban találkoztak, majd továbbmentek Downes faházába egy Humberston Fitties nevű faluba. Ez 2018. április 22-én történt.

A fájdalomcsillapítót még a férfi volt barátnőjének írták fel, aki petefészekrákban halt meg 2018 januárjában.

A vád szerint Downes szándékosan nem hívta ki időben a mentőket, és törölte a telefonja előzményeit az előző 24 óráról. A férfi viszont azt állítja, hogy egyik mobilja sem volt eléggé feltöltve ahhoz, hogy telefonáljon, ezért kellett várnia. Azt viszont elismerte a bíróság előtt, hogy Harrop halála után alig 12 órával már egy másik nővel egyeztetett időpont egy randira.

- védekezett a bíróságon.

Az ügyész szerint viszont ez is csak azt bizonyítja, hogy a férfi csak magával volt képes törődni, aki a haláleset után sokat kérdezgette a rendőröket, hogy hol tart a nyomozás. Downes szerint ez viszont természetes, hogy aggódott, mivel egyedül ő volt még a házban a nő halálakor, és tudni akarta, mi történt pontosan.

A bírósági eljárás tovább folytatódik az ügyben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!