Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy megjött az utalás.


Magyarország módosított helyreállítási tervét december 8-án elfogadták az uniós pénzügyminiszterek, így elhárult az akadály a hazánknak járó források folyósítása elől - írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

A bejegyzése szerint

Varga korábban, az uniós tagországok pénzügyminisztereit tömörítő tanács (Ecofin) ülését követően arról beszélt, hogy a helyreállítási terv az 5,8 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatáson felül hivatalosan is kiegészült egy 3,9 milliárd eurós hitelrésszel, valamint egy 0,7 milliárd eurós, szintén vissza nem térítendő kerettel a REPowerEU tervből.

Mint mondta, a pénzügyminiszterek tanácsának jóváhagyása azt jelenti, hogy már januárban megérkezhet a 920 millió euró (mintegy 380 milliárd forint) támogatás előlegrésze.

A pénzügyminiszter akkor arra is emlékeztetett, hogy

Varga Mihály akkor a reményét fejezte ki, hogy hamarosan felszabadulnak a kohéziós és a helyreállítási források is, hiszen szerinte „Magyarország minden feltételt teljesített, így minél előbb hozzájuthat azokhoz az összegekhez, amelyek járnak neki”.

(Forrás: MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!