A rendezvényen négy kontinens harminc országából mintegy száz művészeti galéria, intézmény és egyéb kiállító mutatkozik be.


Vasárnapig lesz látogatható a Bálna Budapest épületében az ART Market kiállítás. A 13. Art Market Budapest (AMB) kortárs képzőművészeti vásárhoz idén Inside Art néven művészeti és műtárgypiaci konferencia is csatlakozik – adja hírül az MTI.

Az Art Market Budapest messze túlmutat egy művészeti vásáron, kultúra- és szemléletformáló platform kíván lenni, amely olyan témákra hívja fel a figyelmet, mint a

– mondta el Ledényi Attila, a programsorozat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A rendezvény járulékos haszna, hogy AMB és kísérőrendezvényei így Budapest turisztikai vonzerejéhez is hozzájárulnak. A nemzetközi kimutatások szerint ugyanis a felső kategóriás utazóközönség számára a színvonalas kulturális kínálat az egyik legnagyobb vonzerő.

Bár idén is sokan érkeztek Dél-Koreából, Kínából és Japánból, továbbá Dél-Amerikából, Dél-Afrikából vagy az Egyesült Államokból, de a kiállítók közel fele Magyarországot képviseli.

Ledényi Attila szerint

legyen szó akár klasszikus, vagy feltörekvő, művészekről. Az Art Photo Budapest, amely a régió egyetlen fotóművészeti vására ennek felismeréseként jött létre.

Idén a kortárs roma képzőművészet kap hangsúlyos megjelenítést a rendezvényen. A SHUKAR.T nemzetközi roma művészeti fesztivál a Bálnában és külső helyszíneken is színes programokkal várja a közönséget.

Ha ez mind nem lenne elég, itt vannak még a társrendezvények is, például a 360 Design Budapest, illetve a Liszt Ünnep.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!