Közel 30 kortárs képzőművész kapott felkérést a Lobenwein Galéria első, karácsonyi akciójára.


 

A neves alkotók - köztük Bukta Imre, drMáriás, Ef Zámbó István, Kiss Tibor, Soós Nóra, Pakosz Anna, vagy Wahorn András - kivétel nélkül arra vállalkoztak, hogy a karácsony-ihletésű műveikkel mutassák meg, mit jelent számukra az ünnep. Az alkotások december 7-23. között a Főfotóban (VIII. Baross u. 10.) láthatók. A kiállításon Bada Dada ikonikus karácsonyi alkotását is bemutatják.

Az eredeti művek december 20-án, aukción találhatnak gazdára, a művek kikiáltási ára százezer forinttól közel kétmillió forintig mozognak. Kis példányban sorszámozott, szignózott reprodukciók is kaphatók ezen az oldalon.

“Kíváncsi voltam, hogy mit jelent a karácsony azoknak a művészeknek, akiket nagyra tartok, akik sok-sok alkotásukkal teszik szebbé a hétköznapjainkat.” - mondta Lobenwein Norbert, a galéria alapítója.

Egyedi ajándékok, kortárs művészektől

Az ArtXmas kiváló lehetőség azok számára, akik egyedi ajándékot keresnek szeretteik számára, a művekből ugyanis két méretben készülnek sorszámozott, kis példányszámú (100-100 db), szignózott giclée nyomatok, illetve képeslapok, amelyek a helyszínen, a Butlers üzletekben és a Lobenwein Galéria honlapján vásárolhatók meg. Az eredeti művek online aukció keretében találhatnak gazdára december 20-án.

30 művész - 30 támogatott ügy

Az ArtXmas művészei maguk dönthettek arról, hogy a Lobenwein Galériával közösen milyen, számukra fontos ügyet támogassanak, így vélhetően első alkalommal fordul elő, hogy akár közel harminc rászoruló jut segítséghez, egyetlen projekt, az ArtXmas keretében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!