Állítása szerint megtalálta a Malaysia Airlines eltűnt MH370-es repülőgépének nagy darabját Dél-Ausztrália partjainál, de a hatóságok figyelmen kívül hagyták.


AZ MH370-es járat 2014. március 8-án tűnt el, 227 utassal és 12 fős személyzettel a fedélzetén, ám az eltűnt roncsoknak nyoma veszett, dacára a milliókat felemésztő keresésnek, írja a New York Post..

Kit Olver nyugalmazott ausztrál halász azzal állt elő, hogy csupán fél évvel később megtalálta a repülőgép szárnyának egy darabját mélytengeri vonóhálós hajójával 2014 szeptemberében vagy októberében. Úgy írta le,

nagyobb volt, mintha egy kisrepülőé lett volna. Nem volt egyszerű felemelni a szárnyat, komoly bajba kerültek, hogy egy ekkora darabot kiemeljenek, a roncs széttépte a hálót, képtelenség volt a fedélzetre emelni.

A 77 éves férfi azt mondja, hogy kapcsolatba lépett az Ausztrál Tengerészeti Biztonsági Hatósággal (AMSA), amint visszatért a kikötőbe, de a hatóságokat kevésbé érdekelte a felfedezése. Egy tisztviselő azt mondta neki, hogy valószínűleg

Olver, aki már nyugdíjas, azt mondja, az motiválta, hogy előálljon a történetével, hogy segítsen az MH370-es áldozatai lévők családjainak. Az eltűnt repülőgép keresése az Indiai-óceán déli részén, ahol vélhetően lezuhant, eredménytelen volt. Ausztrália, Malajzia és Kína közös víz alatti kutatása két év során 200 millió dollárt emésztett fel, és 2017 januárjában ért véget, eredménytelenül.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!