Spoiler: Eszméletlenül finom lett!

Szeptember első hétvégéjén rendezték meg a 3. Szaft 'N Burger versenyt Debrecenben, ahol kihirdették a 2023-mas Ország Burgere cím nyertesét.

Ez a burger Alabama néven évek óta megtalálható az étterem kínálatában, így egy kisebb utazást én is örömmel vállaltam érte. A helyen Ötvös Béla tulajdonos fogadott, és nagy örömmel készített el a nyertest.

Az étterem több részből áll. Van két beltéri terem, ahol helyet foglalhatunk, és egy nagy kerthelyiség, különböző hangulatú zugokkal. Még egy gyereksarok és egy tündérkert is helyet kapott benne.

A fő konyha viszont itt található, a Mártírok útja 43 szám alatt. Itt készítik elő a zöldségeket, a szószokat és mindent, amire szükség lehet a többi egységben is a gördülékeny munkához.

A tulajdonos a vendéglátós szakmák közül nagyjából az összeset kitanulta, és 2019-ben nyitotta meg az első Beer & Burgers éttermet.

Még a nyitás évében egy vakkóstoló követően felkerültek a Big 7 Travel listájára. Az Ország 25 legjobb hamburgerezői közül a 15. helyen szerepeltek.

 

A győztes: Alabama burger

Béla szerint a legfontosabb, hogy a hamburgerben egyszerre több íz is megjelenjen, és ezek jól harmonizáljanak egymással.

A húspogácsa a versenyt is támogató Hortobágy Angustól érkezik. Ez az egyik, ha nem a legmagasabb minőségű húspogácsa a magyar piacon.

A szószokat és minden más elemet saját maguk készítenek, egyedül a bucit jön egy helyi pékségből, de ennek a receptjét is együtt kísérletezték ki.

Az Alabama Burger az alábbi összetevőkből áll:

A grillező ezúttal az én tiszteletemre lett beizzítva, de jó idő esetén, tematikus hétvégék alkalmával is előkerül.

Kóstolás után én is meggyőződhettem róla, hogy az első hely abszolút megérdemelt volt.

Az alap elemek, mint a hús és a buci top minőségűek, de az igazi csavart a karamellizált, ecetes jalapeno adja.

Tekintélyes adag. Körettel a nagyobb étkűeknek is tökéletesen kielégítő lehet.

A Beer & Burgers ráadásul az a hely, ahol mindenki találhat kedvére valót. A hamburgerek mellett grillezett és tépett húsos kombinációk és még vegetáriánus falatok is akadnak. Nem is beszélve a széles italkínálatról, köztük a kézműves sörökről.

Egy utazást bőven megér. A szolnokiakra meg picit most irigyek vagyunk!

www.szolnokburger.hu

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!