Egy évre felfüggesztették az ellene folyó eljárást. Ez idő alatt rendszeres pszichoterápián és prevenciós előadásokon is részt kell vennie.


Megkezdte az elterelést az az ismert énekesnő, akit tavaly októberben kábult állapotban, vágásokkal a karján szállítottak a rendőrök kórházba, a vizsgálatok pedig drogot mutattak ki a szervezetében.

A Fővárosi Főügyészség az üggyel kapcsolatban a Blikk érdeklődésére azt írta, hogy a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség erre tekintettel – a törvény kötelező rendelkezése alapján – a gyanúsított vonatkozásában egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást, egyúttal elrendelte a pártfogó felügyeletét.

- derül ki a válaszból. Az ismert előadónak ez idő alatt rendszeres pszichoterápián, és prevenciós előadásokon is részt kell vennie, a teljes terápiát pedig a kijelölt pártfogó ellenőrzi.

Funk Sándor addiktológus szerint az illető – mivel közismert személyről van szó – kérvényezhet speciális bánásmódot.

„A felvilágosító szintű pszichoterápia a legfontosabb része az elterelésnek, itt arra igyekeznek rávilágítani, hogy miért jobb a drogmentes élet. Ez akkor a leghatékonyabb, ha csoportosan zajlik, ám mivel ez esetben ismert személyről beszélünk, erre hivatkozva kérvényezheti az egyéni terápiát. Ugyancsak emiatt a felvilágosító szolgálat alól is – amely drogprevenciós előadásokon való szereplést jelent – kérhet olyan módon mentességet, hogy csak hallgatóként kelljen ezen alkalmakon részt vennie” - mondta a szakember.

Az elterelésnek ugyanis nem feltétele a leszokás, a lényeg, hogy felhívják az illető figyelmét a kábítószer-használat veszélyeire.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!