Legalább szerdáig tart a tizenhat éve eltűnt kislány utáni kutatás a víztározónál.


Mintegy harminc rendőr kezdte meg kedd reggel a kutatást a 2007-ben eltűnt Madeleine McCann után egy portugáliai víztározónál, írja élő közvetítésében a BBC. Az Arade-gát és környéke nagyjából 50 kilométerre van attól a helytől, ahol tizenhat évvel ezelőtt nyoma veszett az angol kislánynak.

A területet nem sokkal a gyerek eltűnése után többször is átkutatták, de akkor nem találtak semmit. Egyelőre nem derült ki, hogy milyen új nyomok alapján döntöttek ismét a környék átfésülése mellett.

A kedden indult kutatásban a portugál rendőrök mellett részt vesznek német és brit kollégáik is. A németek azért vonták be, mert továbbra is arra gyanakszanak, hogy Christian Brücknernek köze lehet Madeleine eltűnéséhez. A 45 éves pedofil jelenleg is börtönben van, de tagadja, hogy köze lenne a tizenhat évvel ezelőtt történtekhez.

A portugál Correio da Manhã napilap értesülése szerint a rendőrök „fejlett technológiát” fognak bevtni a víztározó és környékének kutatása közben. Az Expresso úgy tudja, hogy a víztározó melletti keresés legalább szerdáig folytatódik. A SIC hírügynökség szerint az állhat a kutatás hátterében, hogy Brückner korábban azt mondta a területről: ez az „ő kis paradicsoma”.

„Valószínűleg minden biológiai nyom eltűnt a környéken lévő vízfolyások miatt, de a nyomozók más elemeket kereshetnek, például tárgyakat vagy ruhákat, amelyek bizonyítékként szolgálhatnak” - írja a SIC. Ennek érdekében egy tucatnyi rendőr kezdte meg a keresését nyomozókutyákkal a környéken.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!