Semmit nem találtak a rendőrök annál a portugáliai víztározónál, amit egy hónapja kutattak át. A 2007-ben eltűnt angol kislány ügye továbbra is egy helyben toporog.


Nem hozott áttörést a portugáliai víztározó átkutatása a Madeleine McCann ügyében nyomozó német rendőröknek, írja a Daily Mail. A múlt hónapban fésülték át a Barragem do Arade víztározót, melyet az ügy fő gyanúsítottja, Christian Brückner csak „egy kis paradicsomként” emlegetett.

A nyomozók egy nagy erdős területet kutattak át a víztározónál, és nyolc mély gödröt ástak, hogy talajmintákat gyűjtsenek, melyeket Németországba küldtek DNS-vizsgálatra. Christian Wolters német ügyész június elején megerősítette, hogy a kutatás során „számos tárgyat” találtak. A The Sun forrásai szerint azonban ezek nem mozdították előre a 16 éve megoldatlan ügyet, emiatt a rendőrök nagyon csalódottak.

Brückner jelenleg hétéves büntetését tölti, amiért 2005-ben megerőszakolt egy nyugdíjast Praia da Luzban, épp ott, ahol Madeleine McCannt elrabolták. A férfi hétvégenként gyakran töltötte szabadidejét a víztározó mellett, ahova elmondása szerint „megtisztulni” járt. A börtönbüntetését töltő férfi egy ismerőse szerint mindig egyedül ment a vízpartra, ahol mindig néptelen helyeket választott magának.

A portugál víztározó akkor került először a figyelem középpontjába, amikor egy brit házaspár Madeleine McCann „bizarr szentélyét” találta meg a parton, mindössze hét hónappal a gyerek eltűnése után.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!