A gyanúsított autójában egy olyan levelet találtak, ami ezt a verziót erősíti.


Egyre több jel utal arra, hogy a három halálos áldozattal járó hétfői utrechti lövöldözés terrortámadás lehetett – írta az Index.hu. A gyanúsított autójában egy olyan levelet találtak, ami ezt a verziót erősíti. A holland nyomozók azt is közölték, hogy a korábban elterjedt hírekkel ellentétben a gyanúsított nagy valószínűséggel nem ismerte egyik áldozatot sem – írta meg az Index.hu.

Az első halott, akiről hírt adott a holland közszolgálati média, egy nő volt, akit két villamoskocsi között, a vágányokon találtak meg. Az Algemeen Dagblad lapnak az egyik szemtanú azt mondta, hogy a fegyveres egy nőre lőtt először a villamoson, aztán azokra, akik segíteni próbáltak neki. Ahogy beszámoltunk róla, hétfőn délután a holland rendőrség több órás hajsza után elfogta és őrizetbe vette a 37 éves gyanúsítottat.

Korábban a hatóságok sem zárták ki, hogy terrortámadás történt, azonban az Anadolu állami török hírügynökség értesülései szerint a férfi családi okokból lőtt rá egy női hozzátartozójára, majd azokra is rálőtt, akik a nő védelmére siettek. A török lapok szerint „becsületgyilkosságról” van szó.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!