A rendőrök a 37 éves török Gökmen Tanist fogták el hétfőn. Az egyik szemtanú azt mondta, hogy a fegyveres egy nőre lőtt először a villamoson, aztán azokra, akik segíteni próbáltak neki.


Három halottja és kilenc sebesültje van a hétfői utrechti lövöldözésnek, amely egy villamoson zajlott. Jan van Zanen polgármester korábban azt mondta: az a legvalószínűbb, hogy a szökésben lévő gyanúsított, egy 37 éves török születésű férfi terrorista indíttatásból követte el tettét.

A holland hatóságok elengedtek az utrechti lövöldözés három gyanúsítottból kettőt, mert kiderült, hogy nincs közük a bűncselekményekhez, írja az MTI. Már csak a támadás elkövetésével gyanúsított, 37 éves török Gökmen Tanist tartják fogva, tettének indítékai azonban még nem ismertek. A rendőrség nem zárta ki a terrorista indítékot, később ugyanakkor lehetségesnek nevezte, hogy a tettes és áldozata valamilyen kapcsolatban volt egymással.

Korábban írtuk, hogy egy harmadik gyanúsítottat is őrizetbe vett a holland rendőrség hétfőn este az Utrecht városában egy villamoson történt, három halálos áldozatot követelő lövöldözés nyomán. A támadás fő gyanúsítottját, egy 37 éves, török születésű férfit többórás hajsza után még kora este elfogták.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!