A csecsemő másod- és harmadfokú égési sérüléseket is szenvedett. A nő 2 év felfüggesztett fogházbüntetést kapott.


Jogerősen két év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék egy nőt, aki egy hősugárzó közvetlen közelében magára hagyta egy hónapos kislányát. A csecsemő égési sérüléseket szenvedett és meghalt.

A törvényszék szerdai közleménye szerint

Az anya egy Hajdú-Bihar vármegyei városban családi házában élt. 2022. március 11-én reggel 7 óra körül megetette egy hónapos csecsemőjét, majd az alvó gyermeket letette az ágyra, és a közvetlen közelébe helyezte a magas hőfokra állított, bekapcsolt hősugárzót. A szobában más fűtési lehetőség nem volt.

A nő ezután anélkül, hogy a házban lakó egyik férfinak szólt volna, a csecsemőt otthagyta, és elment egy ismerőséhez, hogy hazavigye a másik két gyermekét, akik ott aludtak.

Ezt követően telefonon értesítették a mentőket, a nő testvére azt mondta nekik, hogy gyermeket megharaphatta egy patkány.

A mentők rövid időn belül a helyszínre értek, de a babát már nem tudták újraéleszteni.

A büntetőeljárás adatai szerint az anya gondatlan magatartása következtében

Az égési sérülés és a sértett halála között ok-okozati összefüggés állapítható meg. Ha időben érkezett volna a szakszerű orvosi segítség, akkor a gyermek élete nagy valószínűséggel megmenthető lett volna – írták.

Az ülésen az anya beismerő nyilatkozatot tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a nő büntetlen előéletű, beismerte a bűncselekmény elkövetését és öt kiskorú gyermekről kell gondoskodnia – olvasható a közleményben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!