93 éves korában meghalt Bernard Cribbins, aki hosszú karrierje során számos brit filmben és tévésorozatban is szerepelt.


Hét évtizedes pályafutása során Cribbins játszotta a Doktor társát, Tom Campbellt az 1966-os Dalekok inváziója - Föld 2150 A.D. című Doctor Who-filmben, majd 41 évvel később a felújított tévésorozatban is visszatért, Wilfred Mottként, aki Catherine Tate karakterének, Donnának a nagyapja.

Szerepelt több Folytassa… filmben, továbbá a Hárman a vasút menténben és Alfred Hitchcock Téboly című filmjében is, de igazán a televízióban lett ismert komikusként, miközben kislemezei is a slágerlistára kerültek. A Waczak Szállóban Cribbins emlékezetesen szerepelt a hivalkodó szállodai vendég és kanálárus Mr Hutchinson szerepében, abban az epizódban, amelyben a csalódott tulajdonos, Basil a szállodai ellenőrök látogatását várja. De feltűnt a Meghökkentő meséktől kezdve az Alfa holdbázison át a Coronation Streetig számos brit tévés intézményben is. Cribbinst ezért a brit tévénézők valamennyi nemzedéke ismerte, írja nekrológjában a BBC.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!