Elhunyt Szergej Dorenko, az egyik leghíresebb orosz újságíró - írja a Newsru.com. A férfi csütörtökön Moszkva közelében motorozott, amikor balesetet szenvedett. A történteket egy kamera is rögzítette. A felvételeken látszik, ahogy a motor hirtelen elindul balra, majd nekiütközik az út mentén lévő betonfalnak. Dorenkóhoz mentőt hívtak, 20 percen keresztül küzdöttek az életéért, de nem tudták újraéleszteni.

Szergej Dorenko 59 éves volt és az orosz sajtó igazi fenegyerekeként tartják számon. Az első nagy port kavaró anyaga 1994-ben a csecsenföldi orosz hadifoglyokról készült, akiknek a létezését az orosz belügyminisztérium tagadta. Később ő volt az, akinek Szergej Litvinyenko, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat alezredese először beszélt arról, hogy a szervezet egyes csoportok személyi érdekeit képviselte és akár célzott gyilkosságokat is végrehajtottak.

A motorozásnak csak 40 éves kora után kezdett hódolni. Nagyon szerette a járműveit, korábban azt mondta, még azok is közel állnak hozzá, amik már nincsenek vele, ellentétben például azokkal a nőkkel, akikkel már szintén nem tartja a kapcsolatot.