Előkerült egy biztonsági kamera felvétele, amelyen jól látható, ahogy Jonty Bravery tavaly augusztusban kilöki a londoni Tate Modern kilátójáról a hatéves kisfiút, ahogy az is, hogy a tindézser mosolyogva teszi mindezt - derült ki a legfrisebb bírósági anyagokból a Mirror információi szerint.

Az autista fiatal még decemberben vallotta magát bűnösnek, elmondása szerint azért akart ölni, hogy bekerüljön a hírekbe.

A 18 éves fiú ügye még folyamatban van, a most nyilvánosságra hozott adatok a bűncselekmény egyre pontosabb részleteit tárják fel. Deanna Heer ügyész elmondta, hogy a felvételen - amit érthető okokból nem hoztak nyilvánosságra - világosan látszik a bűncselekmény, de az is, hogy a fiú a lökés után nevetve vonogatja a vállát, majd mosolyogva emeli kezeit a feje fölé.

Szintén megörökítette a kamera azt is, ahogy a 6 éves, meg nem nevezett gyermek szülei először jól láthatóan nem hiszik el mi történt, majd pánikban törnek ki. Az édesanya például ki akart mászni gyereke után a korláton, a helyi személyzet fogta vissza az asszonyt.

hirdetés

Bravery nevetett, amikor a bíróságon szembesítették a felvétellel.

Elmondta, hogy a gyilkosságot nagyon régóta tervezgette, az volt vele a célja, hogy bizonyítson az "összes idiótának", aki szerint nincs mentális betegsége. Arra akart tettével rámutatni, hogy valóban segítségre lett volna szüksége, és szüleit hibáztatja azért, amiért nem vitték kórházba vagy bármilyen olyan intézménybe, ahol az autista tinédzseren segíthettek volna. Ezzel együtt bevallotta azt is, hogy az interneten keresett rá arra, hogyan lehet a legkönnyebben megölni egy embert.

"Három lehetőségre szűkítette a kört: megfojtani egy nőt vagy egy gyereket, vízbe fojtani egy gyereket, vagy lelökni valakit egy magas helyről"

- ismertette az ügyész.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés