Mindez Novák Előd bejegyzéséből derült ki, aki épp azt közölte, hogy törölték az emléktúrát a programból, ahova egyébként ő maga kezdeményezte a felvételét.


Törölték a Kitörés Emléktúrát az olimpiai Ötpróba Programból - derült ki Novák Előd hétfői Facebook-bejegyzéséből. A Mi Hazánk alelnöke azt írta, hogy a náci német hadsereg és a magyar szövetségeseik 1945-ös akciójától emlékező túrát az ő kezdeményezésére vették be a programba.

Az Olimpiai Ötpróba Program olyan egy állami tömegsportakció, aminek a résztvevői különböző sportágakban - futás, túra, országúti kerékpár, hegyi kerékpár, úszás, evezés, triatlon és görkorcsolya - vehetnek részt programokon, próbákon, amiknek teljesítéséért pontokat kapnak. Ezeket aztán nyereményekre lehet beváltani, de aki öt sportágban legalább 60 pontot szerez, az akár a soros olimpiára is kijuthat.

- írta hétfői bejegyzésében Novák Előd. A posztból az is kiderült, hogy ő maga kezdeményezte a Kitörés Emlék- és Teljesítménytúra felvételét az olimpiai Ötpróba Programba.

A túra törlését az Ötpróba is bejelentette vasárnap. A Szemán Róbert ügyvezető által jegyzett bejegyzésben azt írták, hogy az esemény, mint teljesítménytúra került fel a közelmúltban az Ötpróba pontgyűjtő programjai közé, de „nem jártunk el körültekintően sportszakmai felülvizsgálata mellett, a megosztó társadalmi, politikai kihatásait illetően”.

- tették hozzá.

Eddig az állami szervezők ezzel a szöveggel hirdették a túrát:

„A Kitörés Emléktúra célja, hogy megemlékezzen azokról a magyar és német katonákról, akik a II. világháborúban két és fél hónapon keresztül hősiesen védték Budapestet és Nyugat-Európát a bolsevik Vörös hadsereggel szemben.”

via 444


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!