A 69 éves bácsi akkorát kaphatott, hogy a betonra zuhanva beverte a fejét, és már a kórházban sem tudtak rajta segíteni.


Meghalt a kórházban az az idős zsidó férfi, aki még vasárnap szólalkozott össze palesztinpárti tüntetőkkel, majd a földre zuhant, írja a New York Post. A 69 éves Paul Kessler halála ügyében gyilkosság miatt nyomoz a rendőrség.

Kessler egy zászlóval állt ki vasárnap Izrael mellett a kaliforniai Thousand Oaksban, miközben mellette palesztin zászlókat lengetett egy csoport. Az esetről készült videón látható, ahogy az addig magasra tartott izraeli zászló egyszer csak eltűnik, de a jelenetet kitakarja egy benzinkút ártáblája. Azonban szinte biztos, hogy ekkor került földre az idős bácsi, aki az eséskor úgy beverte a fejét, hogy hiába szállították kórházba, másnap belehalt sérüléseibe.

A boncolás során kiderült, hogy a zsidó férfit egy tompa tárggyal verték fejbe, mielőtt a földre zuhant. A rendőrség ezért gyűlölet-bűncselekményként vizsgálja a halálát, közölte a Ventura megyei seriff hivatala. A Los Angeles-i zsidók szövetsége úgy tudja, hogy Kesslert egy megafonnal verték fejbe, amit a hatóságok egyelőre nem erősítettek meg.

A férfi családtagjai szerint a mostani volt a második tüntetés, amire Kessler elment az október 7-i, Izrael elleni terrortámadás óta. A férfi büszkén állt ki Izrael mellett, de egyáltalán nem volt erőszakos.

Az esetről készült riportot itt lehet megnézni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!