Renáta a szülés után erős fájdalmakra panaszkodott, majd az intenzív osztályra került, ahol nem sokkal később elhunyt. Óriási összefogás indult a családért a városban.


Szívszorító dráma játszódott le az egyik kelet-magyarországi kórházban, ahol egy ikreket váró édesanya a szülés után nem sokkal életét vesztette - írja a Blikk.

Renáta múlt csütörtökön még láthatta és magához ölelhette a babáit, az anyukájának pedig büszkén mesélte a telefonban, hogy egészségesen világra hozta az unokáit, akikről fényképet is küldött neki. Ezután azonban minden rosszra fordult: a fiatal nő erős fájdalmakra panaszkodott, majd az intenzív osztályra került, ahol nem sokkal később elhunyt.

"A lányomnak 13-án kellett befeküdnie a kórházba, ahol három nappal később ünnepelte a 28. születésnapját. Kicsik voltak a babák, ezért erősíteni kellett őket. Csakhogy a laboreredmények miatt úgy döntöttek, hamarabb, a várandóssága 33. hetében, a múlt csütörtökön meg kell császározni" – mesélte a lapnak az elhunyt nő édesanyja, Szlávik Veronika.

"Boldogan mesélte telefonon, hogy minden rendben van a picikkel, sőt, még annyi ereje is volt, hogy küldjön róluk nekem egy képet, de közben hátfájásra panaszkodott.

- mondta sírva az asszony, aki nyolc hónapja a férjét is elvesztette.

Renáta és a férje négy éve vettek meg egy öreg házat Újfehértón, amit felújítottak. Ikergyermekeik koraszülöttként jöttek a világra, emiatt jelenleg is még inkubátorban vannak, de hamarosan az édesapjuk hazaviheti őket.

– írta közösségi oldalán Renáta férje.

"Óriási katasztrófa a fiamnak, hogy a két kislánya anya nélkül maradt. Teljesen összeomlott, maga alatt van. A fájdalom miatt egyelőre képtelenek vagyunk beszélni a történtekről" – mondta a Blikknek a férfi édesapja. A család még várja a vizsgálatok eredményét, tudni szeretnék, hogy pontosan mi okozta a tragédiát.

Hosszúné Vass Angelika, Újfehértó polgármesterének a felesége a Facebookon indított összefogást a családért, amelynek keretében egy jótékonysági adománykoncertet is szerveztek december 8-ra. A pelenka, illetve popsitörlő adományokat egy szépségstúdióban lehet leadni a városi piacnál.

Aki pénzadománnyal szeretné segíteni a gyászoló családot, az édesapa, Seres Csaba Máté számlaszámára utalva teheti meg: 10403480-86768455-78661007


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!