Gyimóthy Kartal mellett egy gránát robbant, súlyosan megsebesítve a fiatalember bal lábát. Mindenkinek köszöni a támogatást és a véradást is.


Mint arról korábban írtunk, május végén 27 magyar katona sérült meg a zavargásokban Koszovóban. Három észak-koszovói településen összetűzések alakultak ki a rendőrség és a helyi szerbek között, ezt követően vonult ki a tüntetők megfékezésére a NATO parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó erő, a KFOR.

A Blikk szerint Kartal azóta több műtéten esett át, még mielőtt hazahozták volna Magyarországra, a koszovói orvosok is sokáig küzdöttek érte. Hazatérése után a Honvédkórházban folytatódott a kálváriája: a család tudtával felkerült egy felhívás a Facebookra, amiben mindenkit arra kértek, hogy adjanak vért a fiatal, 26 éves katona számára.

A lap szerint egy nap alatt több százan mentek el a véradásra, többségében katonák, hogy így is segítsék a fiatal KFOR-békefenntartó gyógyulását.

Kartal most a közösségi oldalon keresztül köszönte meg, hogy ilyen sokan szívükön viselték a sorsát.

- írta a 26 éves katona a Facebook-oldalán.

A lap azt is megtudta, hogy a katona szeretne visszatérni a fegyveres szolgálathoz, bár a teljes gyógyulástól még messze áll.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!