A Netflix még véletlenül se állt le a pandémia alatt, már tervezik a következő nagy dobásaikat. Nyolcrészes sorozatot forgatnak a Borgen című dán politikai drámából az eredeti szereplőkkel, és távmunkában készül a social distance-ről, azaz a társadalmi elkülönülésről szóló produkció is - írja a Guardian.


A briteknél különösen népszerű, 2010. és 2013. között futó Borgen az eredeti gárdával érkezik, Sidse Babett Knudsen játssza Birgitte Nyborgot, Birgitte Hjort Sørensen pedig Katrine Fønsmarkot. A showrunner, Adam Price szintén marad a csapatban, aki olyan sikeres dán sorozatokhoz adta már a nevét, mint a Ragnarok.

Tíz évvel ezelőtt a Borgen segített újradefiniálni a nemzetközi tévés piacot, bebizonyította, hogy a jó történetek bárhonnan érkezhetnek, és bárhol beleszerethetnek az emberek

- nyilatkozta a Lina Brouneus a Netflix képviseletében. A már meglévő évadokat a streaming szolgáltató még ebben az évben elérhetővé teszi, az új részek pedig 2022-ben érkeznek.

Ezen kívül az Orange Is the New Black alkotója, Jenji Kohan rukkol elő a Social Distance című produkcióval. A producerek és a stáb otthonról hozta össze a sorozatot, bármit is jelentsen ez.

Egy antológia sorozat elkészítésére inspirált minket a jelenlegi helyzet, hogy milyen pillanatokat élünk át, hogy hogyan mutatják meg ezek az egyedi, személyes és mély, emberi történetek, hogyan élünk egymástól távol, mégis együtt. Valami teljesen új dologgal próbálkozunk: a virtuális térben folyik a forgatás és a produceri munka, hogy a szereplők és a stáb biztonságban legyen és egészséges maradjon

- foglalta össze Kohan.

Kiemelt kép: Friso Gentsch/dpa/AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!