Gabriela Rodriguez egy ügyvédi irodában dolgozott, amikor megette egy másfél font értékű szendvics maradékát. Kálváriája itt kezdődött.


Az ecuadori Gabriela Rodriguez két éve dolgozik a Total Clean takarító cégnél az Egyesült Királyságban. Egy ügyvédi irodát tesz rendbe minden nap – most úgy tűnik, pechére, írja az Unilad.com. Tavaly egy őszi napon tárgyalás volt az ügyvédi irodában. Ahogy ez lenni szokott az iroda szendvicseket rendelt a megbeszélésre, de nem fogyott el mind.

A Total Clean társaság mégis fegyelmit indított a nő ellen, annak ellenére, hogy az ügyvédi iroda nem tett panaszt náluk. A fegyelmi tárgyalás tavaly novemberben meg is történt, Gabrielát kirúgták.

Ekkor léptett közbe az a szakszervezet, ami a bevándorló dolgozókat képviseli. A Facebookon felhívást tettek közzé, tüntetést is szerveztek. „Gabriela egy ecuadori egyedülálló anya, akit 2 év után egy közvetlenül karácsony előtt "lopás" miatt kirúgtak – a szóban forgó "lopás" egy 1,50 GBP értékű Tesco tonhalos szendvics volt, amelyet megevett, és egy ügyvédi értekezletről maradt vissza, és el kellett volna dobni” – mondták. Kollégái egységesen kiálltak mellett, még „Igazságot Gabrielának!” (Justice for Gabriela!”) táblákkal is tüntettek mellette.

Az ügyet bíróság elé viszik. A Total Clean a 39 éves Gabriela állításait „félrevezetőnek és pontatlannak” nevezte, és továbbra is kiállnak a döntésük mellett.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!