Mindössze 10 penny, vagyis nagyjából 38 forint hiányzott a jegy árához annak a 13 éves kislánynak, akit végül a sofőr leszállított a buszról. A gyerek felszállás után átadta a pénzt a buszvezetőnek, aki közölte vele, hogy ez nem elég, és azonnal szálljon le. A kislány szomorúan elhagyta a buszt, a sofőr viszont eltette a maradék pénzt, írja a Mirror.

Az egyébként is szorongással küzdő gyerek ezután összetörve ácsorgott az utcán, és a stressztől, hogy nem jut el időben az iskolába, még össze is hányta magát. A kislány apja dühösen szólította fel a buszokat üzemeltető társaságot, hogy a sofőr haladéktalanul kérjen elnézését írásban a viselkedéséért.

hirdetés

Az Arriva képviselője végül telefonon kért bocsánatot az apától, és még egy három hónapos ingyenes bérletet is felajánlottak fájdalomdíjként. Gary Jonesszal azt is közölték, hogy a busz sofőrje ellen belső vizsgálat folyik, de ennek részleteiről többet nem árultak el a liverpooli férfinak.

"Magyarázatot akartam kapni, hogy miért bánt így a lányommal, és egy írásbeli bocsánatkérést is szerettem volna, de egyiket sem kaptam meg a cégtől"

- mondta csalódottan az 52 éves apa.

Szerencsére Liverpoolban jó fej buszsofőrök is élnek, az egyikük történetéről itt írtunk korábban: