Az erről szóló javaslatot még csak tegnap nyújtották be.


Kivételes eljárásban tárgyalja és fogadhatja el az Országgyűlés kedden a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetéséről szóló kormányzati törvényjavaslatot. Utóbbit csak tegnap nyújtotta be a Belügyminisztérium.

Az előterjesztés arról is rendelkezik, hogy a folyamatban lévő etikai eljárásokat az orvosi kamara helyett az Egészségügyi Tudományos Tanács folytatja le.

Azzal, hogy a kamara az új ügyeleti rendszer működését akadályozza és ezzel a magyar emberek egészségügyi ellátását veszélyezteti, megszegi a demokratikus köztestületi jellegének alapvető szabályát, semmibe veszi saját céljait - tették hozzá.

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a hétfő délutáni sajtótájékoztatón arról beszélt: szerinte semmilyen elvi alapja nincsen annak, hogy a kormány megpróbálja ellehetetleníteni a Kamara működését, itt másról lehet szó, ezért minden jogorvoslati lehetőséget ki fognak használni.

Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára azt mondta: "Gulyás Gergely elmondta a vádat, mi azt tételesen megcáfoltuk, mégis hamis információ ment végig a teljes médián. Mostanra pedig szerinte megszületett az ítélet is."

Kunetz Zsombor szerint a BM törvénymódosítása egyértelmű politikai bosszú a kormány részéről,

A kötelező kamarai tagság megszüntetését nem tartja gondnak, sőt szerinte ebből még jól is kijöhet a MOK.

„A kamarán áll a világ szeme, ha a társaság nagy részét bent tudja tartani önkéntes alapon is, az hatalmas legitimitást ad bármely kormánnyal szemben, és képes sokkal keményebben érvényesíteni az orvosi kar érdekeit” mondta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!