A győri ellenzék a választás előtti napra közös tüntetést szervezett szombat délutánra Borkai Zsolt korrupciós és egyéb ügyei miatt. A Facebookon meghirdetett eseményhez azt írták, hogy

"az elmúlt napokban látott napvilágot, hogy Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármester és maffiaköre mire költi az adófizetőktől ellopott korrupciós pénzt: yachton tartott szexpartikra. Az ügyet nyilvánosságra hozó blog arról ír, hogy Borkai yachtos bulijára a polgármesterként tett szívességek ellentételezéseként kerülhetett sor.

A sajtó azóta azt is kiderítette, hogyan hálózta be egész Győrt Borkai és néhány hozzá köthető ügyvéd, hogyan lopnak ki évente milliárdokat a győriek zsebéből. Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy néhány fideszes teljesen kifossza a várost. Felelniük kell" - írták.

A szervezők szerint a Borkai-ügy rámutat arra, hogy "mit jelent valójában Orbán Viktor “keresztény szabadsága”: azt, hogy a Fidesz vezetőinek mindent szabad".

A választáson ennek akarnak véget vetni. "Átláthatóságot és számonkérhetőséget hozunk az önkormányzati munkába, Győrben és az egész országban" - ígérik.

A tüntetés 17.30-kor kezdődik, és a kiírás szerint 19.30-ig tart majd. Az ellenzéki pártok részéről egy-egy felszólaló lesz, és Glázer Tímea, az ellenzék közös polgármesterjelöltje is beszédet mond.

A rendezvényre a helyi rendőrség is készül - jelentette a 24.hu munkatársa. Délután 2 óra körül már "2 teherautónyi kordon, 5 kisbusz, 8-10 járőrautó és kb. 45-50 rendőr" volt győri városháza mögött.

Fotó: illusztráció, forrása: Google-maps