A zavargások a tánciskolában történt halálos tömegkéselés utáni virrasztást követően kezdődtek. A város mecsetje közelében a rendőrökre téglákat és egyéb tárgyakat dobáltak, egy rendőrségi furgont pedig felgyújtottak.


Ahogy arról korábban írtunk, július végén erőszakos zavargások törtek ki Southport városában, melynek során több tucat rendőr megsérült. Az erőszakot bandatagok provokálták, akik politikai céljaikra használták fel a southporti késeléses támadás három fiatal áldozatának tragédiáját.

A Merseyside-i Rendőrszövetség képviselője, Chris McGlade szerint több mint ötven rendőr sérült meg a „hosszan tartó és kegyetlen támadásokban”. A Merseyside-i rendőrség szerint az erőszakot az Angol Védelmi Liga (EDL) pártolói provokálták.

Liam Riley 41 éves férfi Liverpoolban is ott volt az utcán a menetelők között. A 444 cikke szerint ő már szerdán megkezdi a húszhónapos börtönbüntetését, amit nagyrészt az erőszakos zavargásban való részvétele miatt szabtak ki rá. Két hónapot pedig a faji alapú fenyegetései miatt kapott.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!