Eredetileg hétfőig tartott volna az esemény, a szervezők azonban a szokatlan esőzés miatt szombaton lefújták a bulit.


A rendőrség egy haláleset körülményeit is vizsgálja a szokatlan esőzés miatt sártengerré változott Burning Man fesztiválon.

A nevadai Black Rock sivatagban megrendezett esemény eredetileg hétfőig tartott volna, a szervezők azonban már szombaton lefújták a bulit. A Burning Manre idén több, mint 70 ezer ember vett jegyet. A fesztiválterületen sátorozók közül szombaton

Az esőzés után a szervezők csak hatósági és mentőjárműveket közlekedését engedélyezték, de közölték, hogy a látogatók ellátásáról gondoskodnak. Ugyanakkor a higiéniai körülményeket a helyi sajtó jelentése szerint nem tudják biztosítani, miután a mobil mellékhelyiségek kiürítése nem lehetséges.

Azóta az is kiderült, hogy

A meteorológusok vasárnapra további esőket vártak a térségben, ami nehezítheti a sivatagban kialakult sár felszáradását.

A 80-as évekre visszanyúló Burning Man fesztivált 1991 óta rendezik meg a sivatagban egyfajta ellenkulturális rendezvényként hirdetve, ami szembe megy a népszerű kultúra irányzataival. A kezdeti évekkel szemben, amikor kifejezetten underground művészeti esemény volt,

és ennek megfelelően növekedtek a jegyárak is.

(Forrás: MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!