A szigorú korlátozás a hatósági áras 95-ös benzinre és B7 gázolajra vonatkozik.


Mi is írtunk róla, hogy gond lehet majd a hazai kisebb benzinkutaknál az üzemanyag-ellátással. Pénteken pedig a fuvarozók írtak arról, hogy korlátozták számukra a gázolaj mennyiségét.

A Mol a hírre reagálva azt írta, hogy átmeneti intézkedés az üzemanyag-kiszolgálás korlátozása, és olyan kutakat, kiskereskedőket érint csak, amelyeknek a MOL nem tartozik kiszolgálási kötelezettséggel. Indoklásuk szerint az intézkedésre azért volt szükség, hogy az ország minden részén fennmaradjon az ellátás, amelyet elsősorban a hatásági ár miatt megugrott kereslettel magyaráztak.

A Portfolionak Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke azt mondta, hogy

korlátozások és ellátási nehézségek jöhetnek egyes kutakon, bizonytalan ideig. Közlése szerint 251 kútnak van a Mollal ilyen szerződése.

A korlátozás miatt már van olyan benzinkút, ahol szinte teljesen leállt a lakossági kiszolgálás. Egy siklósi kút a közösségi oldalára is kitette a tájékoztatót.

A céges ügyfelek piaci áron korlátozás nélkül tankolhatnak továbbra is.

A lap cikke szerint a Mol az ügyfeleknek kiküldött levélben négy okkal indokolta azt, hogy miért kell korlátoznia a kereskedők ellátását: a hatósági ár hatásai, a stratégiai készletek visszapótlása, a Barátság-kőolajvezetéket ért incidens és karbantartási munkálatok miatt született a döntésük.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!