Indoklásuk szerint az intézkedésre azért volt szükség, hogy az ország minden részén fennmaradjon az ellátás, amelyet elsősorban a hatósági ár miatt megugrott kereslettel magyaráztak.


November 18-tól a MOL 100 liter/tranzakció mennyiségi korlátozást vezetett be a töltőállomásai magasnyomású kútoszlopain bonyolított tankolásokra - írja a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete közleményében.

A MOL a korlátozást ellátásbiztonsági okokkal indokolta. Az egyesület még nem kapott hivatalos értesítést a MOL-tól a korlátozásról, ugyanakkor

Az alábbi szabályok szerint lehet tankolni a MOL töltőállomásain:

• magasnyomású kútoszlopokon egy vásárlás alkalmával legfeljebb 100 liter/tranzakció üzemanyagot lehet vételezni, azaz a limit nem 24 óránként, hanem tankolásonként értendő,

• a normál kútfejeken 50 liter/tranzakció a limit.

A MOL az MTI-ben megjelent közleményében azt írja:

Átmeneti intézkedés az üzemanyag-kiszolgálás korlátozása, és olyan kutakat, kiskereskedőket érint csak, amelyeknek a MOL nem tartozik kiszolgálási kötelezettséggel. Indoklásuk szerint az intézkedésre azért volt szükség, hogy az ország minden részén fennmaradjon az ellátás, amelyet elsősorban a hatásági ár miatt megugrott kereslettel magyaráztak.

Az import eközben jelentősen csökkent, a Barátság-vezetéken alacsony nyomáson indult újra a kőolajszállítás. Néhány napja, a Dunai Finomító újraindítása során szintén felmerültek karbantartási feladatok, a kapacitáskiesés a MOL minden termékét érinti.

A társaság közlése szerint Magyarország működését és ellátását tekintik a legfontosabbnak, a szerződéseiket mindig teljesítik, az ellátási stratégiájukat hetente felülvizsgálják.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!