Pár napja James Gunn amerikai rendező azon kezdett agyalni, melyek azok a tökéletes filmek, amik minden szempontból hibátlanok. Kitért a Vissza a jövőbe című kultmozira is, ami szerinte csak látszólag tökéletes, hiszen van egy logikai hibája: Marty McFly visszautazik az ötvenes évekbe,

találkozik a szüleivel, de néhány évtizeddel később a szülők erre már egyáltalán nem emlékeznek.

Back to the Future SEEMINGLY could be imperfect (why don't Mom and Dad remember Marty?), but I would still argue it's a perfect film because there are reasons why this could conceivably be the case (time protects itself from unraveling, etc). Or maybe I'm in denial. Who knows.

- James Gunn (@JamesGunn) April 21, 2020

Bob Gale, a film írója is válaszolt erre:

Tartsuk észben, hogy a szülők nyolc napig ismerték Martyt, vagyis Calvin Kleint, amikor tizenhét évesek voltak. Azon a nyolc nap alatt sem látták mindig. Így évekkel később vajon emlékeztek volna arra az érdekes srácra, aki összehozta volna az első randijukat?

- fogalmazott, hozzátéve, a gimis évfolyamtársainkra is alig emlékszünk, ha pedig nem látunk róluk 25 éven át fotót, esélyes, hogy ködös emlékeknél több nem marad róluk.

Na ebbe a vitába Chris Pratt is beszállt:

Az is lehet, hogy emlékeztek rá, de nem Martyként, hanem Calvinként. A szülők simán elfelejthették 1985-re azt a külső hasonlóságot, ami azt a srácot teljesen összeköti Martyval. Mégiscsak eltelt húsz év közte.

Maybe they do remember him tho, not as Marty, as Calvin. When Marty returns to present day 1985, it could have been years since his parents would have perhaps originally noted the uncanny resemblance between their son and that kid from high school 20 years previous. #perfectmovie https://t.co/5S2q2rEtUU

- chris pratt (@prattprattpratt) April 22, 2020

Ha nincs kedvetek agyalni ezen, inkább olvassátok el az autóról készült riportunkat:

"Ez az autó a fogyasztói társadalomnak egy szép, íves pofán köpése"

Nincs olyan, aki ne ismerné a Vissza a jövőbe-filmeket, és mint kiderült, az időutazós filmek kultikus autójából Magyarországon is akad egy-két darab. Megtaláltuk az egyik működő példányt.

Kiemelt kép: UNIVERSAL PICTURES / ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!