A férfinél minden operáció előtt szükséges vizsgálatot elvégezték, csak azt nem nézték meg, hogy mi a helyzet a betegségével.


Már műtőasztalon feküdt altatásban, amikor kiderült mégsem kell megműteni egy férfi heréjét - írja a Telex. A lap olvasója azt mondta, hálás az orvosnak, nem okolja az intézményt sem, de szerinte egy csomó kellemtlenséget és időt meg lehetett volna spórolni.

A férfinél - akire a Telex cikkében Andrásként hivatkozik - 2017-ben, 22 éves korában diagnosztizáltak herevízsérvet. 2017-ben és 2018-ban is megoperálták, a tünetei azonban nem múltak el, ezért 2019-ben elment egy magánrendelésre.

(Ekkor csak az életmentő beavatkozásokat végezték el a kórházakban.)

A férfit végül 2022 decemberében hívták fel, hogy elvégzik rajta az operációt, amelynek időpontját 2023. januárra tűzték ki. Korábban a kormány úgy döntött, le kell dolgozni az elhalasztott műtétek miatt hosszúra nyúlt kórházi várólistákat, a kórházak ezért futószalagszerűen végezték a műtéteket. Andrásnál is megcsinálták a labort, az altatáshoz szükséges kikérdezést, a hashajtózást.

András a műtét napján reggel érkezett meg az intézménybe, és több infúzió után betolták a műtőbe, ahol leszíjazták és elaltatták. Miután magához tért az orvos bejött hozzá és közölte: elfelejtett szólni nekik, hogy már nem áll fenn a probléma, ezért nem is volt műtét.

Később azonban egy jelenlévő rezidens elmesélte neki, hogy miután az aneszteziológus elaltatta, hogy

A Telex érdeklődésére az érintett kórház azt írta:

„A műtött herevízsérv esetében általánosságban elmondható, hogy a műtétet követően maradhatnak olyan folyadékkal telt szövetek, melyek fizikális vizsgálattal kiújult sérvnek imponálnak, de idővel felszívódhatnak, ezért nincs szükség további műtétre.”

András a Telexnek azt mondta, az ügyben az zavarja leginkább, hogy meg lehetett volna spórolni neki egy csomó kellemetlenséget és időt,

Ő mindettől függetlenül hálás az orvosnak, hogy ennyire gondos volt, és végül nem vágta meg fölöslegesen ismét a herezacskóját.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!