A Magyar Narancs információi szerint a melegpartikkal lebukott dunavecsei pap, Bese Gergő közbenjárásának köszönhetően nevezték ki az igazgatót egy egyházi pozícióra. A rendőrség már több gyereket is meghallgatott, és mindannyian az intézmény vezetőjét nevezték meg elkövetőként.


A Magyar Narancs információi szerint nyolcra emelkedett azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek sérelmére elkövetett bántalmazások miatt nyomoz a kecskeméti rendőrség a Dunavecsén működő Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, Általános Iskolában, Szakiskolában és Kollégiumban (EGYMI).

A lap korábbi cikke arról is beszámolt, hogy Bese Gergő, dunavecsei plébános – akit nemrég felfüggesztettek papi szolgálata alól, miután kiderült, hogy állítólag melegpartikra járt, amelyeken videó is készült róla, és tartós kapcsolatot tartott fenn egy férfival – jó viszonyban volt az érintett iskola igazgatójával.

A lap értesülései szerint

A Magyar Narancs szerint a fizikai és lelki bántalmazásokat értelmileg akadályozott, 7–16 éves gyerekekkel szemben követték el, amelyről független vallomások alapján értesültek a rendőrök.

Az eddigi kihallgatások során több pedagógus, valamint a gyerekek szülei, nevelőszülei és gyámjai is beszámoltak a sorozatosan alkalmazott erőszakról.

A lap szerint van olyan gyermek is, aki az elszenvedett erőszak miatt nem mer iskolába járni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!