A választások előtt nem akarták kiadni az új dalukat, nehogy valamelyik oldal felé elfogultsággal vádolják meg őket.


Nagyot megy a YouTube-on Majka és Molnár Tamás Azt beszélik a városban című dala, már több, mint kétmillió megtekintésnél tart.

A rapper a Blikknek adott interjújában elmondta, hogy az erős politikai szövegeket tartalmazó dalt már régen megírta, csak nem akarták a választás előtt kiadni. Utána is még csiszolgatták, és így született meg a mostani, végső változat. Majka azt mondta, hogy szembeköpné magát, ha öncenzúráznia kellene a dalait.

Mi is megírtuk, hogy az Azt beszélik a városban Majkáék többek közt kiöregedett komcsikról és ereszen lecsúszó kamu keresztényekről énekelnek.

Arra, hogy miért vártak enyit vele, ezt mondta:

"Egyrészt a választások előtt nem akartunk ilyen dalt kiadni, nehogy elfogultsággal vádoljanak bennünket egyik vagy másik oldal iránt. A másik ok, hogy még nem volt olyan állapotban a dal, hogy ki tudjuk adni."

Amikor megírta, szerint az első verzió még keményebb is volt, mint a végső változat, ő gondolta úgy, hogy puhítani kellene kicsit a szövegen. Azt is mondta ezzel kapcsolatban, hogy szembeköpné magát, ha öncenzúráznia kellene a dalait.

„Én soha nem népszerűsítettem egy pártot sem, és nem is fogok. Tény, hogy vannak a kormánynak olyan intézkedései, amikkel egyetértek, de bőven akadnak olyan ügyek is, például a világkiállítás és az ereszen lecsúszás, amelyek mélységesen felháborítanak, és nem tudok velük azonosulni. Nem vagyok sem kormánypárti, sem ellenzéki, egyszerűen egy ember vagyok, aki kritizál” – fogalmazott.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!