A fülhallgató nélküli gyalogos észlelte a mentőt, a másik viszont simán ment tovább a zebrán. Nem sokon múlt, hogy tragédia történjen.


Kis híján elgázolt egy szabályosan, de fülhallgatóval közlekedő gyalogost a mentő Pesterzsébeten, írja a BpiAutósok.hu. A lap olvasója szerint a mentőautó a szirénát és a fényhídat is használta, ennek ellenére nem vette észre a zebrán átkelő gyalogos.

„Két gyalogos szeretett volna átkelni a számukra zöld jelzést mutató lámpás gyalogátkelőn, amikor megérkezett a mentőautó. Az elöl haladó gyalogos viszonylag hamar észlelte a helyzetet és meghátrált, de a mögötte – a videó alapján fülhallgatóval – közlekedő gyalogos nem észlelte a közeledő járművet. Centiken múlt a gázolás. A mentőautó sofőrje enyhén jobbra került, a gyalogos pedig hátraugrott. Emiatt nem történt baleset” - írja a szemtanú a videóhoz fűzött kommentárban.

A portál megjegyzi, hogy a mentő sofőrjének sokkal körültekintőbben kellett volna megközelítenie a lámpával ellátott gyalogátkelőt, ugyanakkor a gyalogos közlekedés közbeni zenehallgatás sokszor életveszélyes lehet.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!