Alig egy évvel súlyos bukását követően ismét győzelmet ünnepelhetett az országúti kerékpáros Fabio Jakobsen.

A 24 esztendős holland sprinter szerdán a vallon körverseny második szakaszának mezőnyhajrájában bizonyult a leggyorsabbnak.

JOY FOR THE CYCLING FANS, GLOBALLY! ???? @FabioJakobsen wins stage 2 of @tourdewallonie on the Zolder circuit , his first victory since the horrible, life-threatening crash in Katowice. Amazing comeback, congrats to Fabio & all the people who helped him! ????pic.twitter.com/jd2Ajiem80

- Mihai Simion (@faustocoppi60) July 21, 2021

Úgy hiszem, ez a rehabilitációm végét jelenti. Kimondhatom: visszatértem. Ma ünneplek, aztán előre tekintek az újabb sikerek felé

- idézte a Cyclingnews szakportál Jakobsent, aki tavaly a lengyel körverseny augusztus 5-i sprintbefutójában szenvedett életveszélyes sérüléseket honfitársa, Dylan Groenewegen szabálytalan manővere nyomán.

Kapcsolódó

Mesterséges kómában van a bringás, aki iszonyatosat bukott a befutónál

Jakobsent intubálták, mentőhelikopter vitte kórházba. Az egyik versenybíró is kritikus állapotban van. Szerencsére a három magyar versenyző nem volt részese a bukásnak.

Arcának minden csontja eltört, majdnem az összes fogát elvesztette, és két napig mesterséges kómában tartották.

Kapcsolódó

Öt és fél órán át műtötték a horrorbukást elszenvedő kerékpárost

A versenyigazgató a legrosszabbtól tartott, amikor látta Jakobsen bukását.

Balesete után először áprilisban, a török körversenyen állt rajthoz Jakobsen, akivel csapata, a Deceuninck - Quick-Step két hete hosszabbított szerződést két évvel.

A tavalyi balesetért kilenc hónapos eltiltással sújtott Groenewegen kedden szerezte meg kihagyása utáni első győzelmét: a sors fintora, hogy épp a vallon körverseny nyitóetapján nyert.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!