Jevhen Perebijnisz szerint kiábrándító az a magyar álláspont, ami szerint a békéhez vezető út az, hogy Ukrajna hagyja abba az Oroszországgal szembeni ellenállását.


Magyarország támogatja az ukrán nemzet megsemmisítését - mondta Jevhen Perebijnisz, ukrán külügyminiszter-helyettes a szlovák SME Svetnek adott interjújában. A beszélgetést az Index szemlézte.

Perebijnisz többek között azt mondta, hogy

Az ukrán diplomata azt is megjegyezte, hogy Budapesten időnként „ukránellenes beszédek” hangzanak el, miközben ők baráti és szomszédos nemzetként tekintenek a magyarokra.

Perebijnisz úgy fogalmazott, hogy kiábrándító az álláspont, amelyet Magyarország ma képvisel, mely szerint a békéhez vezető út az, hogy Ukrajna hagyja abba az Oroszországgal szembeni ellenállását.

- mondta Perebijnisz.

Szerinte Magyarországnak, amelynek vannak bizonyos kapcsolatai Oroszországgal, fel kellene szólítania Moszkvát, hogy vessen véget az agressziónak, és vonja ki csapatait Ukrajnából.

- fogalmazott az ukrán külügyminiszter-helyettes.

A beszélgetésben emellett Perebijnisz arra is kitért, hogy szerinte csak orosz narratíva, hogy a Nyugat belefárad Ukrajna támogatásába. Mint mondta, „a Putyin-ellenes koalíció létezik, és Ukrajna támogatottsága egyre nő”.

A miniszter helyettes azonban a nyugati országokat is bírálta. Szerinte már az agresszió kezdete előtt is rámutattak, hogy Ukrajnának több fegyverre van szüksége.

„Ha Ukrajna például tavaly márciusban megkapta volna azt, amit ma kap, a helyzet egészen más lett volna. Meggyőződésem, hogy a megszállt területek nagy részét felszabadítottuk volna” - fejtette ki Jevhen Perebijnisz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!