Pénteken pillanatok alatt elkapkodták a magyar-szerb meccsre szóló jegyeket. Nem sokkal később pedig az interneten megjelentek a jegyüzérek is.


Áll a bál a magyar labdarúgó-válogatott sorsdöntő meccsére szóló jegyek körül. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteken 10 órakor kezdte árusítani az október 14-i, szerbek elleni budapesti mérkőzésre szóló jegyeket, majd kevesebb mint három óra múlva bejelentette, hogy minden belépőt elkapkodtak.

„A korábban nagy számban eladott bérletek miatt alacsonyabb volt a megvásárolható jegyek száma a válogatott következő hazai tétmérkőzésére. A megvásárolható belépők 12.50-ig gazdára találtak” – írta az MLSZ a Facebookon.

A helyzet odáig fajult, hogy a labdarúgó-szövetség hétfő este közleményt adott ki. Ebből kiderül, hogy nem javasolják a szurkolóknak, hogy „bármilyen, a hivatalos értékesítési csatornától eltérő forrásból vásároljanak jegyet, mert ez növeli a visszaélések, csalások kockázatát”.

Azt írják, hogy a tapasztalatok szerint az eladásra kínált jegyek többsége érvénytelen, hamisított jegy, illetve egy érvényes jegy másolata.

„Azok, akik privát csatornákon keresztül jutnak jegyhez, kiteszik magukat annak a kockázatnak, hogy hamis, hamisított, érvénytelen jegyet vásárolnak, és nem tudnak belépni a stadionba. Az ilyen jeggyel üzletelő eladók és a belépőket megvásárlók egyaránt felelősek a jelenség létezéséért. A jegyek felhasználására vonatkozó szabályok megszegése (hamis jegy, több személy számára értékesített egyazon jegy stb.) hatósági eljárást vonhat maga után. Ha az MLSZ be tudta/tudja azonosítani az elkövetőt, minden esetben feljelentést tett és a jövőben is tesz”.

A közleményből kiderül, hogy az MLSZ Szurkolói Klubja a közeljövőben megújul. Az új rendszerben a ténylegesen mérkőzésre járó legaktívabb szurkolók kapnak majd elővásárlási lehetőséget, valamint erősíteni fogják a jegyértékesítéssel és névátírással kapcsolatos biztonságot, átláthatóságot és tisztességes piaci magatartást.

A magyar válogatott négy lejátszott meccs után jobb gólkülönbséggel vezeti a selejtezőcsoportját az ugyancsak tízpontos, de eggyel több mérkőzést játszó szerbek előtt. A jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje automatikusan kijut.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!