A politikus nagyapja Erőss Pál népszerű jogász volt, aki sokáig tévéműsort is vezetett. Magyar szerint sok fideszessel ellentétben sem ügynök, sem kommunista nem volt.


Azt korábban is lehetett tudni, hogy a politikusi babérokra törő Magyar Péter nagyapja az az Erőss Pál volt, aki korábban a tévében Jogi esetek című műsorával vált ismertté és népszerűvé.

Most a kormányközeli sajtó támadja azzal Varga Judit volt férjét, hogy nagyapja kommunista bíró volt. Magyar Péter erre úgy reagált:

„Arról az emberről, aki 1956-ban fegyverrel harcolt a hazájáért, soha nem volt párt tagja, ellentétben a Fidesz politikusainak egy részével ügynök sem volt. Arról az emberről, aki még a kommunista rendszerben egyedüliként lemondott a bírói pozíciójáról, amikor a kommunista igazságügyi miniszter bele akart szólni a munkájába. Ő volt az az ember, aki hozzám hasonlóan 1989-ben kapott először útlevelet és utazhatott először nyugatra. Ő akkor 56 éves volt, én 8. Emlékszem, hogy amikor először meglátta a csodás osztrák alpesi házakat a gyönyörű muskátlikkal, könnybe lábadt a szeme. Ő volt az, aki az állam ügyvédjeként megpróbálta visszaszerezni a spontán privatizáció során szétlopott vagyon egy részét. Ő volt az, aki már ügyvédként rengeteg szegény honfitársunknak segített teljesen ingyen. Szintén ő vezette a “Ne féljetek!” Alapítványt, amellyel segítettük a 2006-os Fidesz megemlékezésen megsérült embereket. És ő volt az, akit Orbán Viktor középkereszttel tüntetett ki és akinek temetésén a Kúria fideszes elnöke mondott búcsúbeszédet. ”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!