Szerinte ha Orbán Viktor nem váltja le a nemzetgazdasági minisztert, akkor csődbe kormányozhatja Magyarországot.


Augusztusra egyértelműen összeomlott a magyar költségvetés, soha nem látott a hiány az államháztartásban, miközben ismét 400 forinthoz közelít az euró árfolyama – írta hétfő esti Facebook-bejegyzésében Magyar Péter.

A lényegében a párt közleményével megegyező posztban a Tisza Párt elnöke arra szólít fel: „Haladéktalanul valljon színt a kormány, hogy a tavaszi megszorító intézkedések után milyen újabb intézkedéssel tervezi sújtani a magyar embereket, hogy tartható legyen a már korábban felemelt 4,5 %-os költségvetési hiány!”

„Stagnáló gazdaság és fogyasztás, zuhanó ipari és mezőgazdasági termelés, növekvő és egyre dráguló államadósság, ismét felívelő infláció, elszegényedő emberek. Ezek a dilettáns gazdaságpolitika eredményei. Orbánnak haladéktalanul el kell távolítania Óz a nagy varázslót, Nagy Márton gazdaságleállító minisztert, mielőtt államcsődbe kormányozza hazánkat!” – szólít fel Magyar. Hozzáteszi:

Mint írja: „Az első nyolc hónap után 2857,7 milliárd forint volt a kumulált hiány. Gyakorlatilag ezzel a hiánypálya lefutása leköveti a 2 évvel ezelőtti folyamatokat, annak az évnek a vége nagyon csúnya lett végül.”

Posztjában még egyszer leírja legfőbb követelését:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!