A TISZA Párt elnöke Neszmélyből jelentkezett be, a Duna partjáról. Azt javasolja, Orbán Viktor halassza el a szerdára tervezett EP-vitát, és személyesen irányítsa az árvízi védekezést.


Gumicsizmában, lapáttal a kezében jelentkezett be a Neszmély közeli töltésekről Magyar Péter. A pártelnök, miután megköszönte a Tisza Pártot támogatóknak az anyagi támogatást és a személyes részvételt az árvízi védekezésben, arra kérte a civileket, hogy ahol csak tudnak, segítsenek az árvízi védekezésben, mivel „a valaha volt egyik legnagyobb árvíz közeledik a Dunán”. A párt több száz szimpatizánsa már Neszmélyen és Dunaalmáson dolgozik, ahol a polgármester segítségét kérték az átjárók lezárásához, mert „csak Neszmélyen kilenc átjárót kell elzárni, különben házak kerülhetnek veszélybe.” Magyar szerint a 2013-as árvíz óta nem sikerült kiépíteni a szükséges mobilgát rendszert, ami megkönnyítené a védekezést.

– mondta Magyar, hozzátéve, hogy most minden dolgos kézre szükség van. Bár Strasbourgba is indulnának az EP-vitára, a párt elnöke azt tervezi, hogy elhalasztja útját, és inkább a védekezésben marad részt venni.

Magyar arra is felszólította a miniszterelnököt, hogy

Szerinte most a közös védekezés a legfontosabb, mert „ilyenkor nincs jobb és bal, csak magyar.”

A civileknek szóló felhívás szerint folyamatosan várják a jelentkezéseket az árví[email protected] e-mail címen, és mindenkit elirányítanak a legkritikusabb területekre.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!