Mintegy harminc készenléti rendőrt vezényeltek Kisvárdára, hogy az elkövetkező napokban, Záhonyban biztosítsák a zökkenőmentes határátlépést - írja a Magyar Hang. A lap úgy értesült, hogy az ukrán-magyar határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások közül sokaknak kell készenlétben állniuk, várva arra, hogy szükség esetén esetleg behívják őket.


A Magyar Hang megkérdezte a rendőrséget, ahonnét azt a tájékoztatást kapták, hogy az ügynek semmi köze a vasárnapi Európai Parlamenti váaslztásokhoz,

a Készenléti Rendőrség tagjai a határátléptetés, ellenőrzés gyorsítása, hatékonyabbá tétele érdekében zajló pilot-program keretében látnak el szolgálatot a záhonyi határátkelőhelyen.

Arról a rendőrség nem adott infromációt, hogy az akció meddig tart.

A lap ugyanakkor emlékezetet arra tavaly az országgyűlési választásokkor a Hír Tv Célpont című műsorában be is mutatta, hogy milyen zavartalanul szállították szervezetten a fiktív magyarországi lakcímmel rendelkező ukrán-magyar kettős állampolgárokat a határhoz közeli településekre, ahol le is szavaztak a Fidesz-KDNP-re és jelöltjére, Tilki Attilára. A Jobbik akkor bíróságra vitte az ügyet, a Kúria pedig ki is mondta, hogy "az ukrán-magyar határ mentén a kettős állampolgárok szavazásra történő szervezett szállítása törvénysértő volt", de úgy vélte, hogy "kellő bizonyítottság hiányában" a Fideszt nem lehet eltiltani a jogsértéstől, és a szavazás megismétlését sem rendelték el.

(Magyar Hang; kiemelt kép: MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!