Letartóztattak egy magyar turistát Dániában, aki titokban meztelen fiúkról készített felvételeket egy népszerű koppenhágai uszoda öltözőjében - írja a dán sajtóra hivatkozva a Hvg.hu.

A 48 éves férfi azzal védekezett, hogy csak magának készítette a felvételeket, a bíróság azonban így is előzetes letartóztatásba helyezte. A magyar férfi elleni eljárást Dániában kell lefolytatni, és az ítéletig nem adható ki Magyarországnak.

A férfi múlt héten érkezett Koppenhágába turistaként. Sajtóhírek szerint a DGI Byen szállodakomplexum uszodájába ment, ahol 5 és 15 év közötti fiúkat kezdett el filmezni öltözködés közben. A rendőröket egy szállodai vendég értesítette, aki kiszúrta, amint a magyar férfi a képeket töltötte fel laptopjára.

Tárgyalásán elismerte, hogy ő készítette a felvételeket, amit megbánt, és azzal védekezett, hogy csak saját használatra videózott, senkinek nem akarta őket tovább küldeni.

Amit tett azonban így is büncselekmény. A dán törvények ráadásul külön büntetik, ha valaki nyilvános helyen, az alanyok beleegyezése nélkül készít kép- vagy videófelvételeket.

hirdetés


hirdetés